Followers

Saturday, December 12, 2009

Hello Again ...

Hello and hi to everyone...
Eversince the year-end school break, everyone seems to stay idle except those who have planned for vacations or home activities. Very well, it may appear tedious if one lives without any specific activity. As for me, I feel quite fortunate to have a number of English workshops with my students during these school holidays. For at least, I won't feel so bored.
So... today I've initiated myself to add some values and "life" to my blog hoping that everyone would enjoy the changes apart from reading my posts. In fact, I have developed a new blog and am about to put in more academic stuffs. Yeah, just be patient, k. I'll make you get the link so that you can directly log on to my new blog. Well, I sincerely hope my newly-built blog would cater to the needs of my English students. I wish to have lots of online grammar exercises and writing tips. So.. see you there. Adios...

30 comments:

Anonymous said...

dad, keep up ur gud effort!~ all d best!~

Anonymous said...

Salam..

Lame senyap...
Take some time to do something just for yourself everyday..

Take care.

Anonymous said...

Start every single day with a smile and the world will smile to/at/with you.. Today, someone smiled at me and i felt that my day is filled with beautiful flowers and colourful butterflies... hehe is there any relationship between the smiling face and the flowers?
So, juz smile =)

shahindah said...

salam ser. ape kabar. orang di sini sihat2 saje.. ser nape dah lama tak writting dalam blog.. rindu pulak rasanya.. sekarang nie saya sek kat sma parit raja ,batu pahat.. boleh kata, duduk asrama la... rasa b'rsyukur sgt cus ser yg ajar saya masa taun lepas. yela, ser kan dah bantu saya sebaik mungkin dan alhamdulillah saya b'rjaya dpt 5a dlam upsr.. lagipun, kat sek baru, saya tanya kengkawan baru apa perkataan "just a stone's throw away" diorang semua tak tau... baru2 ni, saya ada test, markah bi saya dapat 75 only and markah essay dpt 23 over 30. sangat teruk... saya harap periksa besar b. arab dan b. inggeris pada bulan 5 nanti saya dpt keputusan yang cemerlang... amin.. akhir kata, saya nak ucapkan TERIMA KASIH kepada ser yang telah mengajar saya selama ini... THANK YOU so much, ser. bye...

Sir Roslan said...

Salam Shahindah,
Terima kasih kerana masih ingat dan sudi nak tulis kat blog saya. Tahniahlah kerana awak dapat belajar di sekolah sekarang. Saya harap awak teruskan usaha mendalami ilmu tanpa jemu dan putus asa. Kalau penat ke, bosan ke, take a break dulu. Then sambung.
Well... mudah-mudahan awak terus berjaya. Insyallah.

najwa1998 said...

salam ser,saye murid 6a1 cekarng .saye suka ape yg ser ajr selama ni.....

Sir Roslan said...

Salam Najwa. Thank you for writing in. Hope you keep on visiting my blog.

najwa1998 said...

askum ser, saye najwa murid 6a1 cekrng saye hepi:) sangat sbb mrkh bi saye A n thank u so much cuz ser yg ajr saya selama ini

najwa1998 said...

salam ser,saye najwa student 6a1 now. I want to tell u something,i got 4A 1B in my pra-upsr1.Rasa brsyukur sangat cuz ser yg ajr 5 bln ni.Thank u so much ser:)

najwa1998 said...

salam ser,nape dh lame ser tak tulis dekat blog ser ni?????????:(

Anonymous said...

assalamualaikum,sir.Saya niy lah Nursyahirah.Ala mase taon lps saya klaz6A1.Saya kat sini sihat2 je.Sir mcm mane?Saya sentiasa rindu kat ckg sekolah rendah.Sekarang niy saye skolah kat SMKKM.Be2l kata ckg2 skolah rendah dulu,6ti mase dh skolah menengah bru menyesal.Saya rindulah kat sume ckg SKTPP.Tlg sampaikan slm saye kat sume ckg darjah 6 taon lps.Insyaallah,taon niy saye akn b'jumpa lg ngan sir mase JOM RAYA 6ti.Saye nk minta maaf kalau saya ada wat salah ngan sir.Halalkn ilmu yg sir dah bg kat saya n kat bdk darjah 6 taon lps.Utk pengetahuan sir,saya masih lg guna perkataan yg sir ajar mase kat skolah rendah dulu.Sekarang niy,subjek BI saya bleh tahan la juga.Mase 2,Ujian 1 saya dpt 80.plg tinggi dlm klaz.2 je la saya nk ckp.Ha.........6ti raye jgn lupa dtg umah eh.. Alamtnya no18,jln duku 8 taman kota masai.k lah,sir.jgn lupa tau........
Assalamualaikum!!!!!!!

Cikgu Roslan said...

Wasalam Nursyahirah,
Terima kasih kerana masih sudi hantar post kat blog saya. Mudah-mudahan study awak semakin baik dan cemerlang. Jangan bagus kat English je. Every subject mesti cemerlang. BTW, tak lama lagi saya bertukar sekolah ke SK PG 4.

Makcik Penat said...

Salam Cikgu Roslan..
Betul ke dah nk bertukar? nape saya tak tau pn.. harap2 ape jua jalannya, semoga Allah melindungimu dan kebahagiaan milikmu jua abadi..
walau tanpa kita sedar, senyuman yang sekuntum itu bisa menceriakan hari yang mendung..
as someone said, 'give more, expect less'..that not totally can be agreabled...
hope that the more we give, the more we get it back soon..
salam...dengan 'ringkasnya'..=)

Cikgu Roslan said...

Hi Makcik Penat,
Terima kasih banyak2 sebab masih ingat kat saya. Mmm... makcik jgn penat2 sangat fikirkan ttg saya yer. Sian makcik. Makcik kan baru gak pindah ke tempat baru. Mesti penat. Saya nak bagitau makcik kemarin tapi ntahlah... alamat takda dah. Takpa2..at least kat sini boleh gak jawab pertanyaan makcik. Mm...jaga diri elok2nya.

A z i E q said...

Salam untuk sir roslan .
saya haziq jamari .
your x student .
hahahaha .
saya dgr cerita,cikgu dipindahkan sekolah ke SKPG3 . saya baru igt nk jumpa cikgu kt sekolah rendah . hurmm . harap cikgu selesa di sekolah yg baru . hahaahahaha

Makcik Penat said...

Assalamualaikum..
Ni makcik lagi..cikgu sehat? dengarnye dah betul2 pindah...so cane tempat baru? hope that hari ini lebih baik daripada semalam.
Hmm makcik mesti ingat nye kat cikgu, xde penat pn..
cikgu share la tips2 jawap soalan banyak2 lagi. boleh saya cilok idea cikgu..eh bukan cilok, tapi buat contoh.mane la tau saya dapat jd top scorer dengan tips2 cikgu ni..
ok cikgu, jaga kesihatan.semoga cikgu baik2 aje.

Cikgu Roslan said...

Sayang ngan makcik penat. :-)

Not So Tired Aunt said...

Sharing is Caring; Caring is Sharing....tq coz you care to share...=)

Anonymous said...

Cikgu, Selamat Menjalani Ibadah Puasa. Semua tahun ini dilimpahkan pahala dan keberkatan yang berlipat ganda..jangan ponteng posa tau.hihik :p

Anonymous said...

:-(
kinda despair.

Chegi said...

?

Anonymous said...

I wish ...

Anonymous said...

After some time...

Anonymous said...

can we?

Anonymous said...

As u wish..=)

Anonymous said...

In predicament... True friends are nowhere.

Anonymous said...

There'll always be one...

Wawa said...

salam hari lahir buat guruku yang tersayang...semoga allah merahmatimu selalu sir roslan..

nawwarah 6A1/08

Anonymous said...

Is this the end of everything?

Anonymous said...

:-(

Post a Comment